JE WIL GEWOON EEN LEKKER WIJF ZIJN… ME TOO

 

Mijn clientèle, meestal vrouw rond de 40 jaar, vertelt me doorgaans hetzelfde verhaal… De dames die bij mij op consult komen, willen zich beter willen voelen. Vaak rapporteren ze een tiental klachten. En dan heb ik het niet over een gescheurde teennagel of zo. Ze hebben klachten die er echt toe doen en die vaak heel bepalend zijn in hun leven. Maar als ik ze vraag wat hun liefste wens is, antwoorden ze steevast allemaal: afvallen…

 

Ik vraag ze wel eens op de man af: Wat zou het voor je betekenen als we al je klachten zouden oplossen, maar je valt niet af? “Onbespreekbaar” krijg ik dan te horen. Afvallen is prioriteit. Ze willen zich dus niet zozeer lekker voelen, maar vooral er lekker uitzien. Gewoon een lekker wijf, je weet wel. En ik snap het, want dat wil ik ook. Ik wil me mooi en stralend en sexy voelen. Maar ik weet ook dat hiervoor geen quick fix is. Mooi, stralend en sexy betekent werk aan de winkel, forever, want we worden nou eenmaal elke dag een beetje ouder. Mooi, stralend en sexy is als het ware een keuze, iets waar je elke dag bewust mee bezig moet zijn. En natuurlijk mag je wel eens een keertje van je geplande padje af, maar weet dat die keuze je verder van je doelstelling afbrengt i.p.v. dichterbij. Zolang je daar vrede mee hebt, is het goed. Mensen die vrede met zichzelf hebben vind ik sowieso mooi, stralend en sexy, maar dat terzijde…

 

Op het moment dat je fysieke klachten hebt, zou je dat kunnen opvatten als een signaal van je lichaam dat er ergens in het proces iets niet goed loopt. Je lichaam is in nood. Een lichaam in nood geeft in de meeste gevallen geen prioriteit aan afvallen. Er moeten dus eerst wat herstelwerkzaamheden plaatsvinden.

 

Je kunt pas afvallen als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Een aantal hormonen zal eerst zijn werk goed moeten gaan doen en dan pas KUN je afvallen. Dat is voor de meeste cliënten nieuw. Want buurvrouw Zus en vriendin Zo raken 1 kilo per week kwijt met dieet Huppeldepup.

 

Ik vraag mijn cliënten altijd of ze nog weten hoe mijn bedrijf heet. Dat weten ze wel: VOORGOEDBETER. En dat is dus ook wat ik ze duidelijk probeer te maken. Ik ga ze dingen leren die ervoor zorgen dat ze hun gezondheid EN hun gewicht voorgoed kunnen managen.

Voorgoedbeter dus. Buurvrouw Zus en vriendin Zo vallen dan wel 1 kilo per week af, maar wat vallen die dan precies af? Is dat Vet? Of is dat vocht? Of misschien wel spierweefsel? Of een combinatie van deze 3? En hoe blijvend is dit resultaat dan? Ik weet het antwoord wel en mijn clientèle ook. De meeste diëten leiden uiteindelijk tot aankomen in gewicht, met bonus.

 

Samen met mijn cliënten probeer ik om, via voeding en levensstijl, hun hormonen in balans te krijgen en hun klachten te doen afnemen. Dat kan even duren, want nogmaals, er is geen quick fix en dat wat je in 25 jaar opbouwt, heb je er niet binnen 4 weken vanaf natuurlijk. Met je hormonen in balans, is afvallen een stuk makkelijker. Het gaat als het ware een beetje vanzelf en het resultaat is blijvend. En dat zonder honger, zonder calorietjes tellen, met een fijne relatie met voeding en lekkerder eten dan je had kunnen bedenken.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je je eigen hormonen kunt aansturen om zo je doelen te bereiken, mail me dan op voorgoedbeter@gmail.com

___________________

 

HOE KILL JE EEN KOKOSNOOT?

 

Ze liggen er weer bij de Appie, de bio kokosnoten!!

 

Hartstikke gezond en een mooie manier om goede vetten binnen te krijgen.

Een kokosnoot is overigens geen noot, al doet de naam anders vermoeden. Dus mensen met een notenallergie kunnen vaak wel kokosnoot verdragen.

 

(Mocht je trouwens ooit op een onbewoond eiland terecht komen, eet vooral kokosnoten en je gaat het redden daar.)

 

Maar goed, daar sta je dan met je kokosnoot…

 

Stap 1:

Op een kokosnoot bevinden zich 3 zwarte vlekken. 2 daarvan zijn keihard en 1 daarvan is zacht, die kun je met de punt van een mes heel makkelijk doorboren. Zo gauw je een gat hebt, kun je er een rietje doorheen steken en het kokossap er uit drinken.

 

Stap 2:

Loop met je kokosnoot naar buiten en zoek op het trottoir een mooi stukje uit wat jou gaat helpen bij het kraken van de noot. Dus een beetje uit de buurt van auto’s en dogshit graag. (Op het onbewoonde eiland neem je gewoon een rotsblok, ok?).

Gooi nu de kokosnoot recht naar beneden… en ren er achter aan. Okeeej poging 2. Gooi de kokosnoot recht naar beneden, nu iets harder and there it is, the white gold. Effe afspoelen misschien…

 

Eet smakelijk!

VAN HARDE MUZIEK WORD JE DIK…

 

Sinds 2 dagen heeft mijn sportschool een begrenzer op de muziek tijdens de groepslessen. Elke keer als het geluidsniveau in de zaal boven een bepaald aantal decibel komt, gaat de muziek 3 seconden uit. Ik vond het erg grappig tijdens Bodypump. Elke keer als iemand weer eens z’n barbell te hard neer kwakte … muziek uit. Bij elke ‘motiverende’ kreet van de trainster… muziek uit…

 

Het was eigenlijk een les in bewustwording. We maken met z’n allen te veel herrie in zo’n les en dat is niet goed voor je oren en niet goed voor je lijf. Herrie is namelijk stress. Bij stress gaat je stresshormoon cortisol omhoog en als dat maar vaak en lang genoeg gebeurt, ga je uiteindelijk vet opslaan op je buik. En dat vet, dat willen we nou juist kwijt, daarom staan we daar met z’n allen te ploeteren in die sportschool.

 

Persoonlijk vind ik het van de sportschool een hele goede beslissing om ons op deze manier te beschermen. We staan daar tenslotte voor onze gezondheid en het zou een beetje raar zijn, dat als je aan het ene aspect van je gezondheid aan het werk bent, je tegelijkertijd andere aspecten, je gehoor en je hormoonhuishouding, schade toebrengt.

 

Die begrenzer, het zal wel een kwestie van wennen zijn. Nieuwe dingen gaan vaak gepaard met weerstand, over een maandje weten we niet beter.

 

En voor iedereen die na de les aan de balie stond te schreeuwen dat ie nu niet meer gemotiveerd kon zijn, omdat de muziek te zacht stond: Come on! Ik mag toch hopen dat je daar staat met een intrinsieke motivatie en niet dat je komt voor de muziek. En in plaats van te pleiten voor oordoppen voor de hele natie, neem lekker je walkman mee voor tijdens de les en zet ‘m keihard. ‘t Zijn jouw oren, mag je mee doen wat je wil.

___________________

 

WIST JE DAT JE  > 1 MILJARD VRIENDEN HEBT? …BANANAAAAAAAAS!!!

 

In je darmen leven miljarden bacteriën. Deze bacteriën maken de boodschapperstoffen (=hormonen) voor je lichaam en hersenen. De boodschapperstoffen zorgen ervoor dat je lichaam alle benodigde processen kan uitvoeren.

 

Je bacteriën worden de hele dag door jou gevoederd. Wat je eet en drinkt heeft invloed op je gedrag, je denkvermogen, je gevoelsleven, je totale gezondheid, body en mind.

En het is eigenlijk heel simpel: Hoe beter jij je bacteriën voert, hoe beter zij hun werk kunnen doen, hoe beter jij functioneert. En andersom, hoe meer je ze verwaarloost met lege fabrieksvulsels, kleurstoffen en E-nummers, hoe moeilijker je ze het maakt om hun taken goed uit te voeren. Je kunt ze dus maar beter te vriend houden, deze jongens…

 

Wat eten ze nou het liefst, your new best friends? Ze zijn dol op groenten, 400 gram per dag is een peulenschilletje voor ze. Ze houden van vetten (geen trans-, vinden ze niks…) en van dierlijk en plantaardig eiwit. Als je ze geeft wat ze nodig hebben doen ze ontzettend hun best voor je, je kunt echt op ze rekenen, een soort Mineons, echt…, the best friends you’ve ever had. Wees er zuinig op.

 

Zitten er tussen jouw best friends nou toch een aantal etterbakjes, die voor klachten zorgen (klik even op de link, dan weet je over welke klachten ik het heb) meld je dan aan bij www.voorgoedbeter.nl, dan gaan we eens even orde op zaken stellen. Bananaaaaaaaaas!!!

_

 

GIJ ZULT NIET RIEKEN VANONDER DEN OKSEL...

 

Vorige week deelde ik een bericht over de schade die deodorant kan toebrengen aan ons lichaam (lees het bericht hier). Toch zullen maar weinig mensen het geliefde goedje direct weggeflikkerd hebben na het lezen van dit artikel.

 

Maar waarom zijn wij toch zo verknocht aan onze deo?

 

Mensen zijn bang om te stinken... en terecht... Bij mensen die stinken gaat er iets niet helemaal goed en daar loopt iemand liever niet mee te koop. Hele volksstammen knagen de hele dag op een kauwgum uit angst voor odeur uit hun waffel. En we shampoo-en, douche- gellen en bodylotionnen er op los, want we willen frisheid. Zelfs de poesflamoes ruikt tegenwoordig naar apple-cinnamon-strawberry. Ruiken naar ‘gewoon’ is tegenwoordig gek, dat doe je niet, akwaaaaaard!

 

Lichaamsgeur wordt veroorzaakt door de bacteriën die zich op je lichaam bevinden, de zogenaamde huidflora. Zo heb je overal in en op je lichaam ‘flora’. De darmflora is een begrip dat langzaam ingeburgerd begint te raken, maar je hebt dus ook verschillende huidflora, mondflora en weet je dat de neusflora bij veel mensen overeenkomt met de flora op de rechterwijsvinger?

 

Stank heeft te maken met een onjuist evenwicht in de flora in het desbetreffende gebied. Die bacteriën piesen en kakken de hele dag op een bepaald stukje van je lichaam, lekker hoor, maar het is niet anders. Een aantal van deze bacteriën zijn de stinkerds en hun uitwerpselen veroorzaken de vervelende geur die je niet wil.

 

Even terug naar den oksel.

Onder je oksel kun je die geur een beetje maskeren of ‘nog beter’ je legt de boel lam met aluminium, ‘t zal die bastards leren! Maar bacteriën kun je maar beter te vriend houden, dat heb ik al eerder gemeld in een andere blog en met te vriend bedoel ik: mooi in balans. En dat doe je niet door de boel een beetje te bedekken of er op los te rammen met aluminium, dat maakt het alleen maar erger op den duur. Ook synthetische kledij, veel scheren en kleding dragen van anderen die ook stinken, (tis besmettelijk aldus dr. Armpit) werkt tegen je in dit geval.

 

Een paar jaar geleden deed Katja Schuurman een mooi experiment voor ons op TV. Een week lang zou zij zich niet wassen, niet deodoriseren en niet haar tanden poetsen. Er werden allerhande kweekjes genomen en die mochten lekker een tijdje broeien. Ook moesten er een aantal mensen aan haar ruiken. Nou wil er nou niet even aan Katja Schuurman ruiken? Er waren voldoende vrijwilligers. Maar wat bleek. Na 1 week niet wassen en geen deo, stonk Katja niet. Sterker nog, zij rook prima, helemaal ok bevonden door het ruikpanel. De bacteriën onder haar arm waren heel mooi in balans gekomen; de stinkerds werden perfect onder de duim gehouden door de niet-stinkerds.

 

En ben je na het lezen van het bovenstaande al een klein beetje geneigd om afscheid te gaan nemen van je huidige deo? Geen vrees, het is mogelijk, ook zonder dat je stinkend door het leven moet.

 

Begin met een overstap naar een huidvriendelijker product, denk bijvoorbeeld aan een deo van bijvoorbeeld Loveli of Salt of the Earth, maar ook een beetje bakingsoda, citroensap of een DIY deootje knutselen (er staan verschillende recepten op internet) behoren tot de mogelijkheden. En gewoon wassen met water, niet meer, niet minder.

SIXPACK? HAD IK… STOND ME NIET…

(Wat voor type ben jij eigenlijk?...)

 

“Neeee ik ben niet iemand voor de sportschool…” (‘niet mijn types’)

“Koffie zonder suiker, gadver, lust ik niet…“ (typische zoetekauw)

“Koken? Nee joh heb ik helemaal geen tijd voor!...” (heeeel druk type)

“Op tijd naar bed? Ik kijk altijd nog even Geordie Shore om 00.15 uur…” (type avondmens)

“Sixpack, heb ik gehad, stond me niet…” (bouwtechnisch ander type)

 

Om voorgoed gewicht te verliezen, om voorgoed door te slapen, om voorgoed je huidprobleem op te lossen, om voorgoed er een gezonde levensstijl op na te kunnen houden, zul je een kleine sacrifice moeten maken.

 

Namelijk… ophouden met zeggen dat je ERGuuuuNS het type niet voor bent. En niet alleen stoppen met zeggen, ook stoppen met dat te geloven. Dat je ergens het type niet voor bent.

 

Toen je geboren werd, was je namelijk nog nergens het type voor, je was een prachtige tabula rasa, sommigen met een extra stevig onderstel of wat extra huidplooien, maar dat kwam allemaal door je het gedrag van je moeder tijdens haar zwangerschap want die was misschien ook niet helemaal het type om laten we zeggen, het chips-gangpad in de Albert Heijn voorbij te lopen…

 

Maar goed, bij je geboorte was je dus geen type en zoveel jaren later blijk je ineens een type voor strandvakanties te zijn, een type voor kantklossen, een type voor het schrijven van biografische autofuturistische proza of een heel ander type. Anyway, dat type ben je geworden. Dat worden doe je, door gewoon op een dag ergens aan te beginnen en er niet meer mee op te houden, simpel toch. En in de wording van het type, zul je best weleens hordes zijn tegen gekomen. Vliegtuig gemist, dan maar met de bus naar Spanje, toch nog op dat strand terecht gekomen en die kanten kleedjes heb je ook bijna allemaal afgekregen. En waarom? Omdat je niet opgaf, je ging op je doel af, je omarmde je obstakels en elke keer maakte je een bepaalde keuze die leidde tot het type dat je nu bent.

 

Om een permanente verandering te ondergaan, zul je het type moeten worden dat daarvoor nodig is. Kom los uit je comfortzone, hoe lekker en veilig het daar ook voelt, anders ga je je doel niet bereiken.

 

Wil jij dat type zijn met een gezonde levensstijl, dat type dat haar/zijn doelen t.a.v. van gezondheid en gewicht bereikt? Maak een afspraak via www.voorgoedbeter.nl, het kennismakingsgesprek is GRATIS.

___________________

 

IN 1 SECONDE VOEL JIJ JE WEER BETER,… PING!

 

Misschien is het volgende je weleens opgevallen. Als je je niet zo goed voelt en je zit even niet zo lekker in je vel, heb je vaak ook niet zoveel puf om echt goed voor jezelf te zorgen. Je slaat je sportschool maar even over, want moe, geen zin om goed te koken, want toch niet zo’n honger… pak maar even wat makkelijks, thuismenuutje even in de magnetron, PING!

 

Was dat nou het belletje van de magnetron?!…

…Nee…, dat was ik! Dit was je wake up call! Als je je niet zo goed voelt, moet je JUIST naar de sportschool en moet je JUIST jezelf een goede maaltijd voorschotelen! Niet echt een spoiler dit he, diep vanbinnen wist je dit natuurlijk allang… Deze PING is voor jou een beslismoment, 1 seconde waarin je de keuze mag maken voor jezelf, kies ik voor moeaaah of kies ik voor een betere versie van mezelf?

 

Want dat is wat beweging en goede voeding voor je doet. Je mentaal en fysiek weer in de goede richting krijgen. Door de fysieke inspanning in combinatie met je juiste bouwstoffen (your gut loves you) worden de hormonen die jou een fijn gevoel geven weer geboost en dat was alles wat je even nodig had.